RAMEN
Ez egy japán leves, véleményem szerint nagyon finom, bár tény, hogy kicsit magyarosítva lett a japán alapanyagok hiánya miatt.
Előszőr főzünk egy adag tésztát, kb olyan fél liternyi vízbe elegendőt.
Aztán jön a leves alap. 1 liter vízbe 2 erőleves vagy húsleves, vagy egyéb ízlészerinti leveskockát forralunk, majd 3 evőkanál szójaszószt, és izlészerint chiliszószt öntünk bele. Majd fogjuk, és 4 felkarikázott újhagymaszárat teszünk bele, és hagyjuk kb fél percig rotyogni, majd belerakjuk a megfőzött tésztát. Újra felforraljuk, és egy tojást beleütünk. Szépen összekeverjük. Mikor kész, tálalásnál szedünk a tányérba egy adagot, és rakunk rá mindent ami jó, pl: gomba, paradicsom, uborka, és mindent ami ízlésszerint jó. Illetve egyik szélére, egy kétoldalról átsült tükörtojást. Kiemeli a leves ízét ^^
Nos, ha van kedvetek, kipróbálhatjátok. ^^ Remélem ízleni fog.
A cikk bizonytalan forrásból származik. Készítője ismeretlen. Esetleges jogi hibákért felelősséget nem vállalunk!
|